Kooktijd
25 minutenKinderkerstburger
Bij het kerstdiner hoort natuurlijk ook een feestelijk hoofdgerecht voor de kinderen! Maar al te culinaire gerechten zijn vaak wel leuk om te zien, maar worden minder enthousiast gegeten. Dit recept is behalve mooi ook gewoon lekker voor de kinderen: aardappels, komkommer en een kleine homemade hamburger worden meestal wel gewaardeerd! Laat de kerst maar beginnen!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Snijd de aardappels in dikke plakken. Haal eerst een dunschiller over de komkommer voor je hem in plakken snijdt – deze slierten heb je nodig voor de versiering van de kerstboom!
- Steek de aardappels en komkommer uit met vormpjes. Snijd de plakken kaas uit in een kerstboom ter grootte van de hamburgerbroodjes.
- Bak de aardappels in olijfolie in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Kruid het gehakt intussen met peper en zout. Maak vier ballen voor vier mini-hamburgers. Druk ze plat tot het gewenste formaat (van de broodjes). Bestrooi aan weerszijden met paneermeel. Bak in ongeveer 8 minuten gaar.
- Snijd intussen slingers van de komkommerslierten. Snijd de broodjes open – je kunt een half broodje per portie serveren, of geef de bovenkant er los bij. Zonde van je kerstboom anders!
- Decoreer de kaaskerstboompjes vast met slingers en drupjes ketchup als kerstballen. Als de hamburgers klaar zijn, leg je ze op het broodje en plaats je op het laatst het plakje kaas erop. Leg de komkommer en aardappels eromheen.