Snelle kipragout met rijst

Een recept van vroeger: zelfgemaakte ragout! Heerlijk. Maar kost dat geen uren? Nee! Het recept voor deze verse ragout kost je maar een halfuurtje! Met rijst en sperziebonen maak je er een lekkere maaltijd voor kinderen van.

Kooktijd

30 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Om te beginnen wat snijwerk. Hak het uitje fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Haal de puntjes van de sperzieboontjes af en snijd ze doormidden.
  2. Zet de rijst vast op en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Smelt in een braadpan de margarine. Fruit het uitje hier 1 minuutje in. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten aan.
  4. Voeg de bloem toe en schep goed om. Voeg de melk en room toe en roer goed. Verkruimel het halve bouillontablet hierover en laat het geheel onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook intussen de sperziebonen in 8-10 minuten gaar.
  6. Voeg op het laatste moment nog de peterselie toe en eventueel nog wat peper en zout. De ragout mag best flink op smaak zijn, aangezien de boontjes en rijst heel zacht van smaak zijn. Eet smakelijk!

Idee

Dit is nog eens een makkelijk gerecht om mee te variëren! Want: ook lekker zonder champignons. Of met pasta. Of natuurlijk met ragoutbakjes. Of met doperwtjes in plaats van sperziebonen.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij