Kooktijd
30 minutenSnelle kipragout met rijst
Een recept van vroeger: zelfgemaakte ragout! Heerlijk. Maar kost dat geen uren? Nee! Het recept voor deze verse ragout kost je maar een halfuurtje! Met rijst en sperziebonen maak je er een lekkere maaltijd voor kinderen van.
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Om te beginnen wat snijwerk. Hak het uitje fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Haal de puntjes van de sperzieboontjes af en snijd ze doormidden.
- Zet de rijst vast op en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Smelt in een braadpan de margarine. Fruit het uitje hier 1 minuutje in. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten aan.
- Voeg de bloem toe en schep goed om. Voeg de melk en room toe en roer goed. Verkruimel het halve bouillontablet hierover en laat het geheel onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook intussen de sperziebonen in 8-10 minuten gaar.
- Voeg op het laatste moment nog de peterselie toe en eventueel nog wat peper en zout. De ragout mag best flink op smaak zijn, aangezien de boontjes en rijst heel zacht van smaak zijn. Eet smakelijk!
Idee
Dit is nog eens een makkelijk gerecht om mee te variëren! Want: ook lekker zonder champignons. Of met pasta. Of natuurlijk met ragoutbakjes. Of met doperwtjes in plaats van sperziebonen.