Roze spaghetti

Dat is toch fantastisch voor kinderen, roze spaghetti? Dit recept maak je gewoon met gedroogde pasta, je hebt er geen pastamachine voor nodig. De smaak is lichtzoet, naar bietjes, en gaat prima samen met verschillende pastasauzen.

Kooktijd

20 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Snijd de voorgekookte biet in kleine blokjes. Doe met een scheutje kokendheet water in een hoge mengbeker. Pureer met de staafmixer.
  2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Giet de spaghetti af en meng met ongeveer 3 eetlepels van het bietenmengsel voor de kleur van de foto; voor lichter roze gebruik je gewoon wat minder. Bestrooi eventueel met wat peper en zout. De roze spaghetti heeft geen erg uitgesproken smaak dus je kunt hem bij al je spaghettigerechten gebruiken.

Ander idee

Maak je er liever een griezelpasta van? Met wat minder biet maak je van de spaghetti een bord enge wormen! Ieuw!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij