Kooktijd
minutenDiscokoek
Ze doen een beetje denken aan de roze koeken, deze discokoeken, maar dan in een verse, nog vrolijker variant. Leuke traktatie voor kinderen! En een heel eenvoudig recept.
Voor
Niveau
MakkelijkRecept
- Eerst gaan we de basis bakken. Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de boter en melk vast uit de koelkast. Zet vast papieren cupcakevormpjes klaar op een bakplaat of doe het beslag in een ingevette muffinvorm.
- Snijd de boter voor het beslag in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Voeg tot slot het bakmeel, de suiker en 2 eetlepels discospikkels toe en klop het geheel gedurende kort tot een egaal beslag. De koeken mogen compact worden, dus er hoeft niet te veel lucht in het beslag geslagen.
- Vul de vormpjes tot ongeveer de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Blijft de prikker schoon, dan zijn ze gaar.
- Maak intussen het glazuur. Roer daarvoor 6 eetlepels poedersuiker los met een eetlepel heet water. Zet een schaaltje met discospikkels klaar.
- Als de koeken klaar zijn, haal je ze uit de muffinvorm of cupcakevormpjes. Laat goed afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld, snijd je de bolling van de koeken eraf, zodat je mooie gladde koeken overhoudt.
- Bestrijk de koeken royaal met het glazuur. Laat even staan, zodat het glazuur wat stevigheid krijgt. Doop dan in de discospikkels en laat verder drogen.