Kooktijd
40 minutenTaartje met kip, prei en mozzarella
Dit hartige taartje is lekker als avondeten, maar past ook prima bij een picknick of buffettafel. Hij is namelijk ook koud lekker! Dit recept is heel simpel en de kinderen vinden een taartje als avondeten vast leuk!
Voor
4 quichesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevormpjes met bakpapier of vet ze in met boter en een kwastje. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
- Klop de eieren met de room los in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen. Voeg wat peper en zout toe.
- Bekleed ieder quichevormpje met 1 velletje bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de kip, prei en mozzarella over de vormpjes. Het is geen probleem dat de kip rauw is, die gaart in de oven.
- Schenk het eiermengsel eroverheen.
- Bak de quiches in ongeveer 20 minuten bruin. Test met een satéprikker of ze gaar (en dus droog) zijn.
Idee
Met een extra blaadje bladerdeeg kun je van deze hoeveelheid ook prima 1 grote quiche bakken.