Yoghurtijs

Gezond, lekker en snel gemaakt – wat wil je nog meer? Je hebt voor dit recept geen ijsmachine nodig, wel een goede blender of keukenmachine. Dit yoghurtijs is het lekkerst om meteen op te eten (maar dat vinden de kinderen vast geen probleem)!

Kooktijd

10 minuten

Voor

350 ml

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Doe alle ingrediënten in de kom van de blender of keukenmachine. Zet hem op de middelste stand. Pureer tot je de gewenste dikte hebt. Proef even of je het ijs zo zoet genoeg vindt, anders voeg je nog wat extra honing toe en mix je het nog eenmaal door.
  2. Eet je het ijs direct op? Gelijk heb je! Wil je het toch liever bewaren? Dat kan ook. Je zet hem gewoon terug in de vriezer, haalt hem er een halfuur voor je hem wilt eten uit en zet hem in de koelkast om op de juiste temperatuur te komen.

Idee

Je kunt bevroren fruit zo in de supermarkt kopen maar je kunt natuurlijk ook je eigen verse fruit invriezen. Laat het dan wel 24 uur goed opvriezen voor je het gebruikt.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij