Pasta stroganoff

Recept voor pasta met goedgevulde groentesaus voor het hele gezin! Erg lekker met rood vlees (als je kinderen daarvan houden) of rundergehakt, maar met de vegetarische variant is ook niks mis!

Kooktijd

35 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Je begint met de groenten te snijden. Snipper het uitje, snijd de prei in ringen en snijd de paprika in kleine stukjes.
  2. Fruit het sjalotje eerst 1 minuut in de olijfolie in een diepe pan. Voeg dan de prei en paprika toe. Bak nog 2 minuutjes, terwijl je roert.
  3. Voeg de gezeefde tomaten, peper en zout naar smaak en royaal paprikapoeder toe. Zet een deksel schuin op de pan en laat 20 minuten zacht doorkoken.
  4. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd er rekening mee dat de stroganoffsaus nog 3 minuutjes nodig heeft straks.
  5. Als de stroganoffsaus goed geprutteld heeft, pureer je hem met de staafmixer glad. Zet het vuur uit en voeg de crème fraȋche toe. Voeg naar smaak nog extra peper, zout en paprikapoeder toe. Laat de crème fraȋche nog even twee minuutjes doorwarmen. Het vuur hoeft niet of alleen heel laag aan, anders kan de saus schiften!
  6. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Serveer met geraspte kaas.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij