Kooktijd
35 minutenPasta stroganoff
Recept voor pasta met goedgevulde groentesaus voor het hele gezin! Erg lekker met rood vlees (als je kinderen daarvan houden) of rundergehakt, maar met de vegetarische variant is ook niks mis!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Je begint met de groenten te snijden. Snipper het uitje, snijd de prei in ringen en snijd de paprika in kleine stukjes.
- Fruit het sjalotje eerst 1 minuut in de olijfolie in een diepe pan. Voeg dan de prei en paprika toe. Bak nog 2 minuutjes, terwijl je roert.
- Voeg de gezeefde tomaten, peper en zout naar smaak en royaal paprikapoeder toe. Zet een deksel schuin op de pan en laat 20 minuten zacht doorkoken.
- Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd er rekening mee dat de stroganoffsaus nog 3 minuutjes nodig heeft straks.
- Als de stroganoffsaus goed geprutteld heeft, pureer je hem met de staafmixer glad. Zet het vuur uit en voeg de crème fraȋche toe. Voeg naar smaak nog extra peper, zout en paprikapoeder toe. Laat de crème fraȋche nog even twee minuutjes doorwarmen. Het vuur hoeft niet of alleen heel laag aan, anders kan de saus schiften!
- Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Serveer met geraspte kaas.