Kooktijd
25 minutenPasta met ricotta, spinazie en kip
Een snelle pasta voor het hele gezin! De kipfilet bak je in lange met bloem bestrooide repen, zodat ze lekker mals blijven. Pas na het bakken snijd je ze. Lekker recept voor kinderen, met extra zachte spinaziesaus.
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Hak het sjalotje en fruit 1 minuut in de olie in een steelpannetje. Voeg de spinazie toe en warm in 5 minuten rustig op. Roer de ricotta erdoor. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en breng verder op smaak met peper en zout. Houd de saus warm terwijl je de rest maakt.
- Snijd de kipfilet in de lengte een keer door, zodat je lange, dikke repen kipfilet overhoudt. Bestrooi met peper en zout. Bestrooi aan beide zijden met bloem, schud het teveel eraf. Bak de kip in 10 minuten in de margarine goudbruin.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de verpakking en snijd de rauwe ham in kleine stukjes.
- Snijd de kipfilet in plakjes. Giet de pasta af en schep de pasta, saus en kip op. Sprenkel de stukjes rauwe ham eroverheen.
Idee
Met de ricotta en spinazie als basis kun je ook andere varianten maken, bijvoorbeeld met pijnboompitten, spekjes, snoeptomaatjes, doperwten, zongedroogde tomaatjes, chipolataworstjes… Een makkelijke basis, er past vanalles bij!