Kooktijd
75 minutenAppeltaart
Appeltaart is vaak de lievelingstaart van kinderen! Deze variant heeft een zacht laagje pudding op een bodem van kruimeldeeg. Ook heel lekker afgedekt met peren! Met dit recept zet je een heerlijke appeltaart voor kinderen én natuurlijk volwassenen neer.
Voor
1 taartNiveau
MakkelijkRecept
- Bereid de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar met iets minder melk dan aangegeven, zodat je een mooie stevige pudding hebt. Laat de pudding afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een bakvorm in en bekleed met het kruimeldeeg. Bak 10 minuten blind (met gewicht maar zonder taartvulling) voor. Prik hiervoor gaatjes in de bodem en bedek met bakbonen of baklinzen om te vermijden dat je taartbodem tijdens het voorbakken zal rijzen. Schil intussen de appels en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.
- Verspreid de pudding over de (ondertussen stevige) taartbodem. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de taart. Bestrooi het geheel met een snufje kaneel.
- Bak de appeltaart in 30 minuten af.
Dit recept werd geschreven door de Vlaamse blogger Ester Depret. Bedankt Ester!