Kooktijd
120 minutenPepernoten
Pepernoten en kruidnoten worden nogal eens door elkaar gehaald. Deze echte, ouderwetse pepernoten zijn leuk om met de kinderen te maken. Je maakt ze met honing en stroop in plaats van suiker. Omdat het deeg eventjes moet rusten, kost het wat tijd, maar ingewikkeld is het niet! Kijk ook eens bij onze andere Sinterklaasrecepten voor kinderen.
Voor
1 bak volNiveau
MakkelijkRecept
- Meng alle ingrediënten met een mixer door elkaar. Vorm er tot slot met je handen een bal van.
- Pak een rechthoekige bak of plank, waar het deeg op mag rusten in de koelkast. Bestrooi deze licht met bloem. Leg de bal deeg erop en druk plat tot een vierkant of rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Dek af en zet zo’n 1,5 uur in de koelkast.
- Na de rusttijd verwarm je de oven voor op 200 graden. Leg op een bakplaat een vel bakpapier.
- Snijd het deeg in rechthoekige pepernootjes. Let op: ze rijzen nog iets in de oven, dus snijd ze niet te groot!
- Bak de pepernoten in 10-15 minuten af. Liefst zijn ze een beetje knapperig van buiten maar niet droog van binnen!
O ja
Grappig is dat dit hetzelfde deeg is als van taai-taai! Ook heel leuk om daar eens een eigen variant van te maken, met leuke koekvormpjes!
Deze pepernoten kun je in ieder geval een paar dagen bewaren in een goed luchtdichte doos. Ook lekker om er wat ander strooigoed door te mengen!