Kooktijd
15 minutenKerstboomspies
Kerstboomspies voor de kinderen bij het kerstdiner! Met kerst wil je graag iets leuks en lekkers voor de kinderen maken. Niet te moeilijk is mooi meegenomen. Dit recept voor een kerstboomspies is heel eenvoudig. Je kunt hem koud of warm serveren, net wat je handig en lekker vindt. Met aardappels erbij is het een prima hoofdgerecht bij het kerstdiner. Maak het af met wat dotjes ketchup als kerstballen! Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.
Voor
2 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Om te beginnen ga je snijden. Snijd de aardappels in niet te dunne plakken. Steek hier met een vormpje sterretjes uit. Bak in wat olijfolie in 10 minuten om en om goudbruin.
- Vervolgens snijd je de komkommer in de lengte in rechthoekige plakken. Ze hoeven niet dik te zijn, maar wel vrij diep, zodat de komkommer niet doormidden breekt als je de spies erdoor drukt. Laat de plakken in eerste instantie zo groot mogelijk. Van de knakworsten bewaar je het vocht (voor als je ze nog wilt opwarmen) en snijd je de bolle uiteindes af.
- Dan ga je de spies opbouwen. Prik de knakworst en komkommer steeds in wat kleinere stukjes om en om op de spies. Als alles eenmaal op de spies zit, kun je de uiteindes nog iets bijsnijden.
- Wil je de knakworst warm maken? Dan haal je de spies weer voorzichtig uit elkaar en warm je de knakworst nog even op in magnetron of in een pannetje. Doordat je de spies al op maat hebt gesneden, kun je hem zo snel en eenvoudig weer in elkaar zitten.
- Als de aardappeltjes gebakken zijn, maak je de spies helemaal af. Sluit af met een cherrytomaatje erop.