Kooktijd
90 minutenKerstchocolade
Kerstchocolade is leuk om samen met de kinderen te maken. Met de kerst wordt er natuurlijk allerlei lekkers gesnoept. En ook dat kun je gemakkelijk zelf maken. Met dit recept versier je je kerstchocolade samen met de kinderen met allerlei kerstdecoraties. Ook heel leuk als zelfgemaakt kerstcadeautje! Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.
Voor
10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Laat de chocolade au bain marie smelten. Dit kun je in een pannetje maar ook in een maatbeker doen. Vul in ieder geval het buitenste deel (de pan of maatbeker) met kokend water. Plaats hierin een kommetje of pannetje met de chocolade. Het binnenste deel moet het water aan de onderzijde raken, maar meer dan dat hoeft niet. Laat de chocolade onder geregeld roeren zachtjes smelten. Dit hoeft niet eens op het vuur te gebeuren, omdat het een kleine hoeveelheid chocolade is.
- Neem een siliconen muffinvorm. (Met een stuk bakpapier op een bord lukt het ook. Het wordt dan alleen een groot stuk chocolade, dat je later in stukjes snijdt.)
- Verdeel wat rozijntjes over de bakjes. Schenk een beetje gesmolten chocolade over de rozijntjes. Schep iets om, zodat de chocolade er ook een beetje onder kan komen. Versier vervolgens met je kerstdecoratie.
- Plaats afgedekt in de koelkast. Na 1,5 uur heb je heerlijke zelfgemaakte kerstchocolade!
O ja
O ja, je kunt de rozijntjes natuurlijk ook weglaten. Of vervangen door ander gedroogd fruit. Of door nootjes!