Kooktijd
35 minutenGezonde bananenmuffins
Deze lekkere bananenmuffins met rozijnen zijn zo gezond, dat je ze zelfs als ontbijtmuffin kunt eten! Zuivelvrij, suikervrij (van geraffineerde suikers) en glutenvrij – en ook nog eens superlekker. Perfect dus voor kinderen met een allergie. Dit recept is niet alleen voor kinderen heel handig, maar ook voor ouders die wel van zoet houden maar niet te veel willen snoepen. Want een gezonde, lekkere snack slaat toch niemand af?
Voor
8 muffinsNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinvorm klaar, ingevet of met 8 cupcakevormpjes erin.
- Pureer de bananen met de dadels met een staafmixer. Klop met een garde de eieren erdoor.
- Roer het amandelmeel, bakmeel en een snufje zout erdoor. Schep dan de rozijnen voorzichtig door het beslag heen.
- Vul de cupcakebakjes met het beslag. Het geheel rijst nog iets in de oven maar minder dan gewone cupcakes.
- Bak in 25-30 minuten gaar. Prik een satéprikker in de muffins om te zien of ze gaar zijn (dan komt de prikker er schoon uit).
O ja
Deze muffins blijven in een goed afgesloten doos lang lekker, ze drogen niet snel uit. Maak ze dus gerust in het weekend en eet er de hele week van!