Gezonde havermoutmuffins

Niet zoveel tijd ’s ochtends? Of hebben de kinderen geen trek in boterhammen? Deze havermoutmuffins zijn een goede vervanging! Lekker, gezond, zuivelvrij, suikervrij – met dit recept kun je iedere dag wel beginnen met een muffin!

Kooktijd

35 minuten

Voor

8-10 stuks

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een muffinvorm in of plaats muffinbakjes in de muffinvorm.
  3. Voeg alle ingrediënten, behalve de rozijnen, bij elkaar en meng dit met blender, keukenmachine of staafmixer. Mix tot het een glad geheel vormt.
  4. Doe het mengsel in een kom en roer nu de rozijnen erdoor.
  5. Vul de muffinbakjes met het mengsel (iets onder de rand houden i.v.m. rijzen)
  6. Bak de muffins 25-30 minuten, totdat een prikker er schoon uit komt. In een afgesloten doos blijven de muffins wel een week lekker.

Idee

Je kunt eventueel ook nog een schepje lijnzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten aan het beslag toevoegen.

Dit recept werd geschreven door Marjolijn Willemsen van Me Myself Mar, te volgen op haar pagina op Facebook. Bedankt Marjolijn!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij