Kooktijd
20 minutenQuesedilla
Heb jij weleens een quesedilla gemaakt? Eigenlijk tortilla met (veel) gesmolten kaas, mjam. Een soort Mexicaanse variant op een tosti dus! Leuk voor de lunch, als maaltijd of als voorgerecht. Dit recept maakten we met nog wat avocado en tomaat; vul het gerust aan met alles wat jouw kinderen lekker vinden!
Voor
6 puntjesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de avocado fijn. Schep de crème fraîche erdoorheen. Voeg een scheutje citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes. Zet de kaas klaar: rasp hem of schaaf in plakjes.
- Leg een tortilla op je ovenrooster. Smeer royaal in met de avocadocrème. Verspreid de stukjes tomaat erover. Sluit af met de kaas en leg dan de andere tortilla erop. Tip: als je de quesedilla in de oven bakt, heeft de bovenste tortilla de neiging om om te krullen. Leg er iets plats, niet te zwaars op om dit te voorkomen (bijvoorbeeld de bodemplaat van een springvorm).
- Bak de quesedilla in ca 12 minuten knapperig van buiten en heerlijk gesmolten van binnen!