Kooktijd
per stuk 10 minutenChocoladepannenkoek met banaan
Pannenkoeken en kinderen zijn een gouden combinatie! Maak je altijd een traditionele stapel of ook weleens iets anders? Dit recept voor een chocoladepannenkoek met banaan valt vast in de smaak. Je maakt hem als heerlijk toetje na een pannenkoekenmaaltijd of als losse pannenkoek voor tussen de middag.
We hebben dit recept gemaakt met een basisbeslag voor 6 pannenkoeken. Je kunt dus ook 4 gewone pannenkoeken ermee bakken en 2 chocoladepannenkoeken; gebruik dan minder cacao, chocolade en banaan.
Voor
6 stuksNiveau
MakkelijkRecept
-
- Zeef de bloem boven een grote kom. Breek de eieren erboven. Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde of een mixer glad. Voeg dan de rest van de melk en een snufje zout toe en klop weer glad. Dit is je basisbeslag. Voor de chocoladepannenkoeken voeg je nu de cacao toe.
- Smelt een klontje boter in de koekenpan. Doe het beslag in de pan. Zet het vuur iets lager dan normaal: deze pannenkoek bak je namelijk maar aan 1 kant, dus hij mag iets langer erin.
- Wanneer de bovenzijde van de pannenkoek droog is, besprenkel je hem met de gehakte chocolade. Laat met een deksel erop nog even nagaren. Snijd intussen een halve banaan per pannenkoek in plakjes.
- Laat de pannenkoek op een bord glijden. Leg de plakjes banaan erop en vouw losjes dubbel. Bestrooi met wat poedersuiker.
Oh pannenkoeken: kinderen zijn er gek op. En logisch ook, ze gaan gewoon ook nooit vervelen. Zeker niet als je eens wat varieert! Lees onze blog over 9x pannenkoeken eens voor inspiratie!