Kooktijd
35 minutenPannenkoek met ijs
Een warme pannenkoek met ijs ertussen… Dat is toch een heerlijk toetje voor kinderen? Dit recept is genoeg voor 4 heerlijke toetjes!
Voor
4 toetjesNiveau
MakkelijkRecept
- Zeef de bloem boven een grote kom. Breek het ei erboven. Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde of een mixer glad. Voeg dan de rest van de melk en een snufje zout toe en klop weer glad.
- Smelt een klontje boter in een middelgrote koekenpan. Laat het schuim van de boter wegtrekken voor je het beslag toevoegt, dan is de pan goed warm.
- Schep met een soeplepel een kleine hoeveelheid beslag in de pan, genoeg om de bodem mee te bedekken als je de pan ronddraait. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je hem omdraaien en de andere kant even bruin bakken. Laat op een bord glijden en houd warm met een deksel erop. (Uit deze hoeveelheid beslag haal je waarschijnlijk net iets meer dan 4 pannenkoeken. Bak het beslag op en bewaar de overgebleven pannenkoeken onder plastic folie in de koelkast; heerlijk voor de volgende dag!)
- Als je de laatste pannenkoek aan het bakken bent, kun je vast ijsbolletjes beginnen te scheppen. Plaats een kommetje heet water in de buurt en haal je (ijs)lepel daardoor voor je het ijs gaat scheppen. Leg de bolletjes aan de zijkant van de ijsbak apart tot de pannenkoek klaar is.
- Leg op elk bord een pannenkoek, leg twee bolletjes ijs dicht naast elkaar en vouw de pannenkoek twee keer dubbel. Eventueel met wat chocoladesaus erover, of wat poedersuiker.