Kooktijd
45 minutenKroontje van de koning
Het kroontje van de koning is om op te eten! Natuurlijk doe je dat het liefst op een koninklijke feestdag, zoals Koningsdag of een kinderverjaardag voor een kleine prinses of ridder. De kleuren pas je simpel aan. Het is even knutselen, maar moeilijk is dit leuke recept niet! Kinderen vinden ze geweldig.
Voor
10 kroontjesNiveau
GemiddeldRecept
- We beginnen met de rolfondant. Kneed door de witte fondant een eetlepel pure hagelslag. Bestrooi je werkoppervlak licht met wat poedersuiker en rol beide kleuren fondant met een deegroller los van elkaar uit tot de gewenste dikte.
- Snijd van de witte fondant een reepje af en meet hoe lang hij moet zijn om rondom een mini-zoen te passen. Snijd nu 10 reepjes zo af.
- Snijd van de gekleurde fondant een bredere reep in dezelfde lengte als de witte reep. Snijd de gekleurde fondant in zigzag tot een kroontje. Snijd nu 10 kroontjes zo uit.
- Leg een kroontje en een wit reepje tegen elkaar. Met een kwastje water bevochtig je de randjes en druk je ze makkelijk aan elkaar. Kies de mooiste kant van de fondant als buitenkant. Druk aan deze kant de balletjes ter versiering in de fondant. Leg een velletje bakpapier erop en druk het geheel nog iets aan.
- Maak van 3 el poedersuiker en enkele druppels water een lijm. Smeer hiermee de achterzijde van het kroontje in en wikkel om de mini-zoen. Zorg dat de randen van de fondant elkaar net raken, dan kun je het mooi aan elkaar bevestigen. En als kers op de taart: een dotje kleur bovenop.
De kroontjes kun je makkelijk 1 of 2 dagen van tevoren maken. Bewaar ze in een luchtdichte doos buiten de koelkast.