Kooktijd
35 minutenHollandse mandarijntjes
Zien ze er niet feestelijk uit, deze Hollandse mandarijntjes? Leuke traktatie of snack voor kinderen op een speciale feestdag met een Nederlands tintje, zoals Koningsdag. Natuurlijk ook leuk om dit recept met andere kleuren te maken! Beetje gezond en een beetje minder gezond – altijd goed toch?
Voor
ca 12 partjesNiveau
MakkelijkRecept
- Laat de chocolade zachtjes au bain marie smelten. Neem daarvoor een pan met heet water waar je een kom goed boven kunt hangen. Dus bijvoorbeeld een steelpannetje met een laagje water en een glazen of metalen kom erboven. Doe de chocolade in kleine stukjes in de kom en zorg dat het water in de pan heet wordt maar niet kookt. Roer regelmatig door de chocolade en haal de kom chocolade direct van de pan af als het gesmolten is.
- Pel intussen de mandarijn en haal de witte draadjes zo goed mogelijk weg.
- Doop de partjes mandarijn stuk voor stuk in de chocolade en leg ze daarna op een bord met bakpapier. Als alle partjes mandarijn hier liggen, besprenkel je ze met de sprinkels.
- Zet in de koelkast. Na 15-20 minuten is de chocolade uitgehard en kun je de partjes uitdelen.