Kooktijd
30 minutenVaderdagontbijt met biertje
Een Vaderdagontbijt met biertje? Is dat niet een beetje vroeg?! Welnee. Deze biertjes mogen de kinderen natuurlijk (helpen) maken – en zelfs proeven! Erbij een recept voor heerlijke tostirolletjes (mmm, zeker eens onthouden voor de lunch!) en als je wilt nog een gekookt eitje. Fijne Vaderdag!
Voor
1 ontbijtNiveau
GemiddeldRecept
- Eerst zet je alles klaar voor je biertje. Pureer met de staafmixer een banaan met 100 g ananas. Klop de slagroom met een schepje suiker tot het lobbig is – dit betekent iets dikker dan yoghurt. Zet de smoothie en room in de koelkast tot je klaar bent.
- Snijd de korstjes van je boterhammen tot 3 vierkante boterhammetjes. Rol zo plat mogelijk met een deegroller. Leg dan de ham en kaas op de boterhammetjes.
- Roer een ei los in een diep bord. Rol de boterhammetjes zo strak mogelijk op en leg neer met de rand aan de onderkant. Druk goed vast (je kunt er ook even iets zwaars op leggen als een deegroller om ze dicht te houden).
- Smelt een klontje boter in een koekenpan. Zet het vuur niet te hoog. Wentel vervolgens de tostirolletjes door het losgeroerde ei en leg ze (eerst met de rand aan de onderkant!) in de koekenpan. Bak in 10 minuten rondom bruin. Pas op dat het vuur niet te hoog staat, dan zou het brood aanbakken!
- Kook intussen het ei naar smaak van papa. Als het klaar is, laat je het goed schrikken in koud water. Als je hem daarna afdroogt, kun je er nog een snelle tekening of tekst op zetten.
- Schenk de smoothie in het bierglas en schep de room erop.
- Haal de tostirolletjes uit de pan en laat even rondom uitlekken op keukenpapier. Snel serveren nu, nu de kaas lekker gesmolten is! Fijne Vaderdag!