Kooktijd
35 minutenAspergepasta met gerookte zalm
Asperges en gerookte zalm zijn een klassieke combinatie. Lusten jouw kinderen dit? Met pasta is het iets zachter van smaak – en zijn de asperges wat onopvallender omdat ze voor een groot deel in de saus verwerkt zitten! Probeer dit leuke recept eens.
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Eerst de saus. Snijd van de ongeschilde asperges 1 cm af van de onderzijde af en gooi deze kontjes weg. Snijd de rest van de asperges in dunne ringetjes. Hak het sjalotje fijn.
- Fruit de sjalot en asperges 2 minuten in de olijfolie in een steelpannetje. Voeg dan de room en het halve visbouillontablet toe. Laat op laag vuur, met een deksel er half op, 20 minuten pruttelen.
- Snijd de geschilde asperges in stukjes van zo’n 3 cm lang. Deze stukjes kun je in 10 minuten gaar koken. Het makkelijkst is als je ze meekookt met de spaghetti. Kijk even op de verpakking van de spaghetti hoe lang die moet koken, zodat je weet of spaghetti of asperges het eerst de pan in moeten.
- Snijd intussen de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Pureer de aspergesaus. Breng op smaak met een scheutje citroensap en eventueel peper en zout. Dille is hier ook heerlijk bij, maar als de kinderen er niet gek op zijn, kun je dit ook op het bord pas toevoegen bij de volwassenen.
- Roer de saus door de spaghetti en schep op. Verdeel de gerookte zalm over de borden. Eet smakelijk!