Verse vruchtensiroop

Kinderen drinken natuurlijk graag siroop! Maak je eens je eigen, verse variant? Een stuk lekkerder en gezonder! Heerlijk verdund met water, of een scheutje door de yoghurt. Dit recept werd geschreven door Natalie van Natalies keuken, bedankt Natalie!

Kooktijd

15 minuten

Voor

1 flesje siroop

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Maak het fruit schoon en doe het samen met de citroensap en de suiker in een pan. Zet het laag op, af en toe roeren totdat het kookt. Laat een paar minuten laag pruttelen.
  2. Maak er met de staafmixer een gladde moes van. Haal even door een zeef om de harde pitjes eruit te halen. En klaar! Doe het in een schone fles en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is, kun je de siroop 14 dagen in de koelkast bewaren.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij