Kooktijd
minutenAppel-bietjessalade
Appel-bietjessalade is een lekker fris bijgerecht, bij de barbecue of gewoon met aardappelen en een stukje vlees of vis. Door de appel is dit recept ook toegankelijk voor kinderen. Wij maken de salade het liefst met evenveel appel als bietjes. Heb je veel bietjes in huis, dan maak je gewoon wat extra, deze salade blijft nog wel twee dagen lekker in de koelkast.
Voor
Niveau
MakkelijkRecept
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Snijd van de bietjes de worteleindes af, haal de schil eraf en snijd in blokjes. Houd wel rekening met de kleur die de bietjes afgeven, als je dat vervelend vindt kun je handschoenen aantrekken of met mes en vork snijden.
- Schep de bietjes en appel voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper. De appel-bietjessalade kan best wat zoet worden, als het te zoet is naar je smaak kun je een paar druppels wittewijnazijn door de salade scheppen.