Kooktijd
20 minutenRöstirondjes
Röstirondjes zijn heel makkelijk te maken en kinderen zijn er gek op! Probeer dit leuke recept eens als lekker bijgerecht, gewoon met een stukje vlees en wat groenten. Deze aardappelkoekjes maak je zo groot als je zelf wilt. Met deze hoeveelheid heb je genoeg voor 2 normale en 2 kleine eters.
Voor
4Niveau
GemiddeldRecept
- Schil de aardappels en rasp ze vervolgens grof. Belangrijk: was de aardappels niet, dan plakken ze dadelijk niet meer aan elkaar!
- Roer 1 ei door de aardappelrasp en kruid naar smaak met zout en peper.
- Verwarm olijfolie in de pan. Vorm met twee eetlepels hoopjes in de hete koekenpan en druk ze plat. De maat maakt niet uit, als ze maar niet te dik worden.
- Als de röstirondjes goudbruin zijn aan de onderkant, draai je ze voorzichtig om en druk je ze weer plat. Bak dan ook deze zijde goudbruin. Het bakken duurt zo’n 10 minuten. Laat daarna nog even uitlekken op keukenpapier en serveer!