Kooktijd
25 minutenEierkoeken
De meeste kinderen zijn er gek op: eierkoeken! Met dit supersimpele
recept maak je ze zelf. Een lekker luchtig tussendoortje – gezonder dan gewone koeken! Ook heel fijn voor veel kinderen: ze zijn koemelkvrij!
Voor
8-10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de suiker zo luchtig mogelijk in een vetvrije kom (je maakt een kom vetvrij met een paar druppels citroensap op een keukenpapiertje). Om er lekker veel lucht in te krijgen, ben je wel een paar minuutjes aan het kloppen met een garde.
- Schep voorzichtig met een spatel het zelfrijzend bakmeel, het citroensap en het zout door het eiermengsel.
- Pak 2 bakplaten en bekleed ze met bakpapier. Leg per bakplaat 4 of 5 hoopjes van 1 volle eetlepel. Houd genoeg afstand van elkaar.
- Plaats de bakplaten in de oven. Je bakt de eierkoeken in 12-14 minuten. Wissel de platen halverwege even om in de hoogte in de oven. De eierkoeken zijn klaar als de randen een beetje bruin worden; de rest van de eierkoek mag nog bleek zijn. Bak de eierkoeken niet langer dan 12-14 minuten, dan worden ze droog!
Neem ook eens een kijkje bij onze recepten voor gewone koekjes.