Brosse koekjes

Het zijn gewoon superlekkere koekjes, maar het fijnste is nog wel: dit deeg blijft in de oven perfect in vorm! Dit recept is ideaal voor de leukste koekvormen voor kinderen, waarbij het deeg echt niet mag uitlopen.

Kooktijd

60 minuten

Voor

veel koekjes!

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de roomboter in een ruime kom zo romig mogelijk. Voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe en klop weer. Voeg het ei toe en zeef de bloem boven de kom. Klop goed en voeg nog een snufje zout toe.
  3. Maak een bal van het deeg en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek uit met je favoriete vormpjes. Leg het uitgestoken deeg nog 10 minuutjes in de koelkast om de vorm zo goed mogelijk vast te houden.
  5. Bak in 20-25 minuten gaar in de oven. (Baktijd hangt af van de dikte van je koekjes en natuurlijk hoe goudbruin je ze wilt hebben.)

Versieren

Hierna begint het grote versieren! Het makkelijkst is wat glazuur te maken van 125 gram poedersuiker en een scheutje water. Roer dit met een vork door elkaar tot een glad mengsel. Besmeer de koekjes ermee en plak zo alle versiering vast die je maar wilt, van sprinkels tot uitgerolde en uitgestoken fondant. Decoratiepennen (gewoon te koop in de supermarkt) zijn ook heel leuk om mee te versieren!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij