Het lievelingseten van Stijn

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is mijn eigen zoon Stijn (4 jaar) aan de beurt! Wat eet hij het liefst? Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij! Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: komkommer, maïskolven

MIJN FAVORIETE FRUIT: bananen, druiven, appel, aardbeien

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pannenkoeken!

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: rijst met ketjap en gebakken uitjes

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: snoepjes, ijsjes en rode rijstewafels (met paprikasmaak)

IK LUST ABSOLUUT GEEN: vis en spruitjes

MIJN WEEKMENU:
Soms mag ik meebeslissen wat we gaan eten thuis. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: pannenkoeken
dinsdag: flammkuchen met spekjes
woensdag: poffertjes
donderdag: witte rijst met ketjapgehaktballetjes
vrijdag: Happy Meal van de MacDonald’s (voor het speeltje)
zaterdag: pasta met gehaktballetjes, verse tomatensaus en veel geraspte kaas
zondag: borreleten (met blokjes kaas, stukjes worst, toastjes, stokbrood)

EN VERDER….
Ik ben gek op filet americain en op allerlei vleeswaren. Buitenlandse worstjes zijn ook favoriet! En een knakworstje op zijn tijd gaat er ook wel in. Vlees is veeeeeel lekkerder dan vis, vind ik! Verder vind ik het het allerleukst eten als ik zelf wat mag kiezen, dus als er allerlei bakjes op tafel staan met lekkere dingetjes voor door de couscous bijvoorbeeld.

En dat was het eetlijstje van Stijn! Er staan best veel van zijn favoriete recepten op de site, is dat niet toevallig 😉 ?

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij