Het lievelingseten van Yzze

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Yzze (5 jaar) aan de beurt! Wat eet zij het liefst? Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij! Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: komkommer, tomaat en paprika

MIJN FAVORIETE FRUIT: appel en kiwi

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: patat!

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: patatjes met een frikandel

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: fruit

IK LUST ABSOLUUT GEEN: Yzze kan niets bedenken – dat is een goed teken!

MIJN WEEKMENU:
Soms mag ik meebeslissen wat we gaan eten thuis. En ik help met koken en tafel dekken. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: gebakken aardappeltjes met vissticks, paprika en tomaatjes
dinsdag: patatjes
woensdag: spaghetti
donderdag: pannenkoeken
vrijdag: bami
zaterdag: patatjes
zondag: BBQ

Bedankt voor je eetlijstje, Yzze! Wat fijn dat je niets kon bedenken wat je niet lust, dat betekent vast dat je een goede eter bent!

 

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij