Het lievelingseten van Veronique

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Veronique (11 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: maïs, stoofpeertjes

MIJN FAVORIETE FRUIT: aardbeien en peer

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pannenkoeken

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: witte bonen in tomatensaus, zoete aardappelen en schnitzel

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: kauwgom, zuurtjes/zure matten, chocolade (kinderchocolade, gewone chocolade, milka chocolade met oreo) of een hartige sultana

IK LUST ABSOLUUT GEEN: rodebietensap

MIJN WEEKMENU:
Ik mag soms kiezen wat we gaan eten, meestal in het weekend. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: witte bonen in tomatensaus, zoete aardappelen en schnitzel
dinsdag: stoofpeertjes, röstirondjes en speklapjes
woensdag: zalmtagliatelle
donderdag: macaronisalade met gehakt-cordon bleu
vrijdag: pannenkoeken
zaterdag: pizza
zondag: hapjes met toastjes en eiersalade en stokbrood

EN VERDER….
Ik kan niet zo goed tegen veel melk

Bedankt voor jouw eetlijstje, Veronique! Jouw weekmenu is al heel gevarieerd! Misschien mag je zo het menu doordeweeks ook al eens kiezen. (En lekker hè, al die snoep en chocolade, mmmm!)

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij