Het lievelingseten van Nore

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Nore (3 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: bruine bonen (ze eet ze zo uit de pot!)

MIJN FAVORIETE FRUIT: aardbeien

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: patat

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: hartige taart

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: chips! Maar ik krijg altijd komkommer of fruit.

IK LUST ABSOLUUT GEEN: in principe eet ik alles mee. De ene keer vind ik iets lekker en de andere keer lust ik dat toch niet.

MIJN WEEKMENU:
Op vrijdag mag ik kiezen wat we eten. Als ik voor de hele week mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: pasta met kip en spinazie
dinsdag: spaghetti met gehakt, Italiaanse groente en tomatensaus
woensdag: hartige taart
donderdag: vlees
vrijdag: patat
zaterdag: spinazie
zondag: vlees

Bedankt voor jouw menu, Nore! Zeg maar tegen je mama dat je van fruit ook chips (zoals appelchips) kunt maken, misschien een mooi compromis voor jullie ­čÖé

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingredi├źnten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij