Het lievelingseten van Mylla

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Mylla (5 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: komkommer, tomaten en paprika

MIJN FAVORIETE FRUIT: aardbeien, banaan en appel

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: patat

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: burrito’s en taco’s

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: chocolade

IK LUST ABSOLUUT GEEN: wortel

MIJN WEEKMENU:
Ik mag regelmatig thuis meebeslissen wat we gaan eten! Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: burrito’s
dinsdag: taco’s
woensdag: aardappelschijfjes met kipburger en komkommersalade
donderdag: taco’s
vrijdag: friet
zaterdag: bbq
zondag: bbq

EN VERDER….
Verder is Mylla dol op broodjes tonijnsalade (zie foto)! Elke keer als ze langs de bakker loopt, vraagt ze of ze er een mag. Ze eet ze soms zelfs liever dan een ijsje!

Bedankt voor jouw eetlijstje, Mylla! Gelukkig is het nu zomer, dus je kunt vast vaak smullen van de bbq! 

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij