Het lievelingseten van Lizz

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Lizz (2 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: worteltjes

MIJN FAVORIETE FRUIT: druifjes

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pannenkoeken met stroop en poedersuiker

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: penne met tomatensaus

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: krentjes, koekje, stukje kaas

IK LUST ABSOLUUT GEEN: aardbeien

MIJN WEEKMENU:
Ik mag thuis nog niet meebeslissen wat we gaan eten. Maar als ik op het keukentrapje ga staan, roep ik wel al heel hard ‘die’ als ik een appeltje of een peertje wil. Als mama aan het koken is, dan kruip ik er graag bij en snoep mee met de rauwe groenten. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: penne met tomatensaus
dinsdag: gebakken aardappeltjes, worteltjes, vlees
woensdag: nasi
donderdag: macaroni
vrijdag: aardappeltjes, boontjes en vlees
zaterdag: pannenkoeken
zondag: frietjes omdat mijn grote broer dit zo lekker vindt, voor mij nog een kipsateetje erbij

EN VERDER….
Als baby dronk ik heel graag mijn flesjes, maar na een aantal maanden kreeg ik last van eczeem. Vervelend vond mama, maar ze wisten niet goed waar het aan lag. Van een homeopaat kreeg ik korreltjes, die leken goed te helpen.
Vanaf mijn 1e verjaardag was melk mijn favoriete drankje! Dit vond ik zo lekker, dat ik er heel veel van wou drinken, ik liet zelfs mijn boterham ervoor staan! Maar na een paar weken kwam die vervelende eczeem weer. Weer ging mama naar de osteopaat en weer kreeg ik die korreltjes. Ook bezocht mama een mevrouw die ging kijken of ik misschien ergens niet tegen kan. En ja hoor, lactose! Wat fijn dat die mevrouw mama kon vertellen dat ik gewone melk, chocola, bananen, citrusvruchten en jonge kaas niet goed kan verdragen. Sindsdien drink ik lactosevrije melk en mijn eczeem…. die hebben we niet meer gezien!!!!

Bedankt voor jouw eetlijstje, Lizz! Wat fijn dat je van dat vervelende eczeem af bent, nu je weet wat je niet moet eten!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij