Het lievelingseten van Linde

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Linde (7 jaar) aan de beurt! Wat eet zij het liefst? Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij! Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderenvoor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: bloemkool (met kaassaus)

MIJN FAVORIETE FRUIT: appel en banaan

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pannenkoek!

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: pasta met spinazie en zalm zoals oma dat maakt

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: lollies, of andere snoepjes

IK LUST ABSOLUUT GEEN: olijven en melk, blegh!

MIJN WEEKMENU:
Soms mag ik meebeslissen wat we gaan eten thuis, maar meestal niet. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: pasta bolognese à la papa
dinsdag: pannenkoeken met stroop
woensdag: kip met aardappelen en boontjes
donderdag: tomatensoep met broodjes
vrijdag: hamburgers (bij Loetje)
zaterdag: uiteten, maakt niet uit waar
zondag: lasagne van mama

EN VERDER…
Ik ben allergisch voor grote mensen kauwgum en taksi. Ik hou van goed eten, maar te lekker is ook niet goed! Zelf koken vind ik ook superleuk trouwens…

Bedankt voor je eetlijstje, Linde! Wat heb je een hoop favoriete koks: papa, mama, oma… Daar zullen ze wel blij mee zijn! Leuk dat je zelf ook van koken houdt, nog even en dan kun je misschien wel zelf je lievelingseten klaarmaken!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij