Het lievelingseten van Jesse

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Jesse (6 jaar) aan de beurt! Wat eet hij het liefst? Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij! Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderenvoor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: heb ik niet, ik hou niet van groente

MIJN FAVORIETE FRUIT: peer en aardbeien

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: allemaal!

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: pannenkoeken

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: snoepjes en koekjes

IK LUST ABSOLUUT GEEN: eten met saus erbij – behalve dan de mayonaise op patat

MIJN WEEKMENU:
Soms mag ik meebeslissen wat we gaan eten thuis. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: pannenkoeken
dinsdag: pizza
woensdag: poffertjes
donderdag: patat
vrijdag: brood
zaterdag: pannenkoeken
zondag: pizza

EN VERDER….
Ik ben dol op de 4 P’s en vind groente helemaal niet lekker. En aardappelen ook niet. In Italië eet ik het liefst elke dag pizza! En in Oostenrijk eet ik graag elke dag kaiserschmarren!

Bedankt voor je eetlijstje, Jesse! Wat een feestmenu heb je ervan gemaakt, ik snap wel dat je dat lekker vindt 🙂 Bij de grote voetbalclubs moet je alleen wel groente eten, ben ik bang… Maar je hebt nog even tijd om dat te leren! Oh en als je zo gek bent op aardbeien en peren, dan vind je deze gezonde fruitijsjes vast ook wel lekker!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij