Het lievelingseten van Jans

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is mijn eigen dochter Jans (5 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: tomaatjes, maiskolf, sperzieboontjes, augurken

MIJN FAVORIETE FRUIT: appel, kersen, peer, banaan, aardbei

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: allemaal – maar als ik moet kiezen pizza. En pannenkoeken. En poffertjes. En patat.

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: gehaktballen met ketjap, mmm

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: snoep (het liefst zo’n chocolade verrassingsei met cadeautjes erin), hartjessnoepjes, alle chipjes en koekjes, rijstewafels met paprikasmaak

IK LUST ABSOLUUT GEEN: champignons, garnalen

MIJN WEEKMENU:
Ik mag soms kiezen wat we gaan eten. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: friet met kleine pizzaatjes (?)
dinsdag: pannenkoeken
woensdag: poffertjes
donderdag: grote pizza
vrijdag: gehaktballetjes met maïskolven
zaterdag: pasta met spekjes, spinazie en roomkaas
zondag: BBQ met kippenpootjes, worstjes en sateetjes

EN VERDER….
Verder ben ik gek op olijven, kappertjes, augurken en kaas (het liefst oude kaas)!

Bedankt voor je eetlijstje, lieve Jans! Die friet met kleine pizzaatjes is wel creatief – maar of het ook echt geserveerd gaat worden….?

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij