Het lievelingseten van Isabel

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Isabel (7 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: rauwe paprika en haricot verts

MIJN FAVORIETE FRUIT: lychees, frambozen, bramen, aardbeien en watermeloen

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pizza

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: kip met boontjes in pittige curry-kokossaus met rijst

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: snoep

IK LUST ABSOLUUT GEEN: orzo

MIJN WEEKMENU:
Ik mag soms thuis meebeslissen wat we gaan eten. Mijn moeder zegt dan of ik iets gezonds of iets ongezonds mag kiezen. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: kip met boontjes in pittige curry-kokossaus met rijst
dinsdag: pizza
woensdag: nasi
donderdag: een bordje van alles wat (= een bordje met alles wat nog in de koelkast ligt, zoals rauwe paprika, tomaat, komkommer, wortel, plakje worst, gekookt eitje, broodje)
vrijdag: raspatat van de snackbar, frikandel zonder saus en rauwkost
zaterdag: wraps met kip en rauwkost
zondag: spaghetti bolognese

EN VERDER….
Ik hou ontzettend veel van snoep. Ik droom zelfs over snoep. Als het zou mogen zou ik de hele dag willen snoepen en als ik later groot ben ga ik dat misschien wel doen.

Bedankt voor jouw eetlijstje, Isabel! Wat goed dat je ook pittig eet, daar houden lang niet alle kinderen van!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij