Het lievelingseten van Hanna

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Hanna (4 jaar – nog net!) aan de beurt! Wat eet zij het liefst? Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij! Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: wortels, paprika, tomaten en broccoli

MIJN FAVORIETE FRUIT: peer en appel

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: eerst pannenkoeken, dan poffertjes en dan pizza

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: pannenkoeken met stroop

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: gedroogde abrikozen

IK LUST ABSOLUUT GEEN: dingen die ik nooit eerder at. Maar ik moet proeven en dan steek ik mijn duim omhoog als ik het lekker vind en naar beneden als ik het niet lekker vind. Alleen ui peuter ik altijd uit mijn eten!

MIJN WEEKMENU:
Soms mag ik meebeslissen wat we gaan eten thuis, maar niet vaak genoeg! Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: pannenkoeken
dinsdag: poffertjes
woensdag: pizza
donderdag: pannenkoeken
vrijdag: poffertjes
zaterdag: pizza
zondag: pannenkoeken

Bedankt voor je eetlijstje, Hanna! Je weekmenu is luid en duidelijk overgekomen, 3 P’s zijn volgens mij wel genoeg voor jou (en dan vooral heel vaak)! Leuk dat je vanalles thuis proeft en fijn dat je ook al veel fruit en groente lust!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij