Het lievelingseten van Fleur

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Fleur (6 jaar) aan de beurt! Wat eet zij het liefst? Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij! Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: aubergine

MIJN FAVORIETE FRUIT: mango

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pizza (maar ook patat!)

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: pasta met aubergine, tomaat en mozzarella

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: koekjes en cake

IK LUST ABSOLUUT GEEN: spruitjes en spinazie

MIJN WEEKMENU:
Soms mag ik meebeslissen wat we gaan eten thuis. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: pasta met gerookte kip, peer en gorgonzola
dinsdag: aubergine uit de oven
woensdag: zelfgemaakte pizza
donderdag: kleine gehaktballetjes, spitskool en gebakken aardappeltjes
vrijdag: brood
zaterdag: pasta met aubergine, tomaat en mozzarella
zondag: borrelhapjes (toastjes en stokbrood met lekkere dingetjes)

EN VERDER…
Ik houd erg van de Italiaanse keuken!

Bedankt voor je eetlijstje, Fleur! Ik vind je wel een avontuurlijke eter hoor, gorgonzola en aubergine staan denk ik niet op veel lievelingslijstjes van kinderen! Goed van je!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij