Het lievelingseten van Feline

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Feline (6 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!


MIJN LIEVELINGSGROENTE: rauwe paprika en worteltjes

MIJN FAVORIETE FRUIT: kokos, peren, aardbeien en bramen

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pizza

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: spinazie met aardappelen en een gehaktbal

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: chips

IK LUST ABSOLUUT GEEN: roerbakmie met kip en groenten

MIJN WEEKMENU:
Soms mag ik thuis het avondeten uitkiezen en mijn moeder zegt dan of het gezond of ongezond mag zijn. Als ik voor de hele week mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: spinazie met aardappelen en een gehaktbal
dinsdag: stamppot met sperziebonen en uitgebakken spekjes
woensdag: bloemkool met aardappelen en een gehaktbal
donderdag: raspatat met rauwkost
vrijdag: pizza
zaterdag: wraps met kip en rauwkost
zondag: rijst met kip en boontjes (maar niet pittig)

EN VERDER…
Toen we vorig jaar op vakantie waren in Italië heb ik bijna iedere dag pizza gegeten, toen was ik een beetje pizzamoe! Inmiddels eet ik het wel weer graag.

Bedankt voor jouw menu, Feline! Wat heb je een verstandig weekmenu opgesteld, dat mag vast wel een keer echt gemaakt worden!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij