Het lievelingseten van Eva

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Eva (6 jaar) aan de beurt! Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij? Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: komkommer, tomaten, paprika, wortels

MIJN FAVORIETE FRUIT: appel en mango

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: patat

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: broodje knakworst of broccoli/bloemkoolsoep

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: snoep, maar dat mag niet vaak. Dan maar gedroogde abrikozen of gedroogde mango

IK LUST ABSOLUUT GEEN: peper

MIJN WEEKMENU:
Ik mag soms kiezen wat we gaan eten, maar ik zou veel vaker willen kiezen. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: broodjes knakworst
dinsdag: broccoli/bloemkoolsoep
woensdag: frietjes
donderdag: pizza
vrijdag: uiteten is superleuk, dan eet ik meestal frietjes met ketchup en mayo
zaterdag: eh, eigenlijk wil ik weer broodjes knakworst
zondag: tortilla

EN VERDER….
Ik eet het liefst elke dag een ijsje! Liefst smurfenijs met spikkels.

Bedankt voor jouw eetlijstje, Eva! Jouw weekmenu vinden denk ik heel veel kinderen wel heel lekker ­čÖé En de broccoli/bloemkoolsoep klinkt heel gezond!┬á

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingredi├źnten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij