Het lievelingseten van Emma

In deze rubriek lees je wat kinderen nu echt graag eten – en wat niet! Deze keer is Emma (2 jaar) aan de beurt! Wat eet zij het liefst? Misschien zitten er leuke eetideetjes voor thuis bij! Kijk ook eens bij onze leuke recepten voor kinderen voor inspiratie!

MIJN LIEVELINGSGROENTE: broccoli

MIJN FAVORIETE FRUIT: appel

VAN DE 4 P’S EET IK HET LIEFSTE: pannenkoeken

MIJN FAVORIETE AVONDETEN: broccoli, gebakken aardappeltjes en hamburger

MIJN LEKKERSTE TUSSENDOORTJE OF SNACK: rozijntjes of appel

IK LUST ABSOLUUT GEEN: aubergine

MIJN WEEKMENU:
Ik mag nog niet meebeslissen wat we gaan eten thuis. Pappa en mamma proberen alles, en als ik iets echt niet lekker vind dan maken ze het niet meer zo snel, of passen ze het een beetje aan. Als ik voor de hele week alleen mocht kiezen wat we gingen eten, dan zou de week er zo uitzien:

maandag: broccoli, aardappel en hamburgervlees
dinsdag: wortels en doperwtjes met aardappel en een kippenpootje
woensdag: bloemkoolpizza, met tonijn, pesto en olijf
donderdag: rodekool met appelcompote en gebakken aardappeltjes
vrijdag: macaroni met groente en gehakt in tomatensaus
zaterdag: boekweitpannenkoeken met stroop, rabarbercompote of poedersuiker
zondag: soep met lekkers (een gekookt eitje, een cracker, olijfjes, stukje kaas en serranoham)

EN VERDER:
Ik ben gelukkig nergens allergisch voor, maar mijn mamma heeft een gluten intolerantie en is allergisch voor rundvlees. Dus soms eten we een beetje anders dan andere kindjes. Maar ik vind heel veel dingen erg lekker. Vooral soep met lekkere dingetjes erbij. Groentesoep, pompoensoep, linzensoep, allemaal goed. Snert van opa is ook erg lekker. Bij opa eet ik ook graag macaroni, met kaas en een gebakken eitje.
Als toetje wil ik altijd witte yoghurt, die vind ik het lekkerst.

Als ergens olijven inzitten snoep ik die als eerste eruit. Verder ben ik gek op vlees, kaas en ei. Op vakantie knabbelde ik lekker mee van de Franse droge worst.

’s Morgens eet ik altijd een boterham, de ene helft met chocopasta, andere helft met gestampte muisjes. En een cracker met hagelslag of pindakaas.

Mijn boterham bij de lunch gaat in 2 etappes. Eerst eet ik het beleg eraf (kaas, worst, gebakken of gekookt eitje) en daarna eet ik de kale boterham op.

Van kleins af aan ben ik al gek op stophoest en pepermunt. Die krijg ik af en toe.

Mamma houdt erg van de smaak van munt ergens in. Daar houd ik ook van. Muntthee, after eight en munt/chocolade ijs. Deze vakantie in Frankrijk heb ik groene limonade (muntlimonade) ontdekt, veel lekkerder dan rode!

Ik vind picknicken en uit eten ook erg leuk.

Bedankt voor je eetlijstje, Emma! Wat lust je een hoop verschillende en gezonde dingen, dat is wel heel fijn. Jouw weekmenu kunnen pappa en mamma gerust eens maken, niks mis mee! Leuk dat je meedeed!


KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij