BBQ met kids!
Een bbq met kids is hartstikke gezellig! Buiten bakken en eten is extra leuk en spannend voor de kinderen. Wij bereiden een complete kindvriendelijke barbecue met je voor!
Wat maken we?
Vlees op de bbq
Groenten op de bbq
Verder bij de bbq?
Toetje na de bbq
Vlees op de bbq
Absolute favorieten van kinderen? Sateetjes en worstjes. Als je ze op kleine stokjes prikt, blijven ze makkelijk te hanteren voor kinderen – en kunnen ze nog een keer opscheppen! Misschien wil je voor de volwassenen nog wat extra vlees erbij serveren.
Voor 12 kleine sateetjes met pindasaus
250 g kipfilet
2 el ketjap
2 el zonnebloemolie
1 el honing
peper en zout
12 kleine spiesjes (vooraf even in water leggen)
4 el pindakaas
4 el melk
1 el ketjap
1 Snijd de kipfilet in kleine blokjes, groot genoeg om te rijgen. Marineer ze minstens een halfuur in de ketjap, olie, honing en peper en zout. Laat uitlekken en rijg de kip op de spiesjes. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
2 Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar in een pannetje en zet een laag vuur aan.
Breng de saus tot net aan de kook en zet het vuur uit. Je kunt hem makkelijk later weer opwarmen. Als hij dan wat te dik is, kun je er een scheutje melk of water doorheen roeren.
Voor 10 kleine chipolata-olijvenspiezen
5 chipolataworstjes
10 olijven (zwart of groen)
10 snoeptomaatjes
olijfolie
peper
zout
10 spiesjes (vooraf even in water leggen)
1 Snijd de worstjes ieder in 4 stukjes. Halveer de tomaatjes.
2 Rijg aan iedere prikker een stukje worst, halve tomaat, olijf, halve tomaat en weer een stukje worst. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er peper en zout over. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Groenten op de bbq
Bij de barbecue staan er natuurlijk ook allerlei bakjes op tafel. Vul er een paar met groenten als tomaatjes, komkommer en paprika, ongemerkt worden die aardig leeggegeten! Voor op de barbecue zijn maïskolven geliefd bij kinderen.
Maïskolven
2 maïskolven
1 Haal de buitenste bladeren en draden van de maïskolven af. Snijd de steel zo ver mogelijk weg.
2 Breng een flinke pan water aan de kook. Kook de maïskolven 7 minuten. Giet de maïskolven af en spoel ze goed af met koud water.
3 Als de maïskolven afgekoeld zijn, kun je ze met een groot mes ieder in 4 plakken snijden. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. De maïskolven zijn al gaar en hoeven straks alleen nog even verwarmd en van een lekker barbecuesmaakje voorzien te worden.
En verder bij de bbq?
En dan, wat hoort er nog meer bij? Stokbrood, boter en sausjes. Bak het stokbrood op het laatste moment af en zet de boter en ketchup vast klaar. Wil je er nog een lekker sausje bij serveren? Probeer deze kerriesaus eens.
Kerriesaus
3 el mayonaise
1 el magere yoghurt
1/2 el kerriepoeder
peper en zout naar smaak
1 Meng alle ingrediënten en laat het sausje even afgedekt staan voor serveren, de kerrie heeft even tijd nodig om je sausje vrolijk geel te kleuren.
Toetje na de bbq
Nog steeds trek? Er is altijd wel een plekje voor deze overheerlijke s’mores…
Voor 4 s’mores
8 dunne koekjes
4 marshmallows ter grootte van de koekjes
4 dunne stukjes chocola ter grootte van de koekjes (Koetjesrepen zijn heel geschikt)
4 lange prikkers
1 Leg 8 koekjes klaar met daarop 8 dunne stukjes chocola.
2 Prik de marshmallows op de prikkers. Gril ze al draaiend boven de barbecue, tot ze van buiten wat beginnen te karamelliseren (en wat bruin worden) en van binnen zacht worden.
3 Leg de hete marshmallows op de chocola op de koekjes en dek af met nog een koekje. Door de warmte zal de chocola ook nog wat gaan smelten. Pas wel op, s’mores kunnen behalve gevaarlijk lekker ook gevaarlijk heet zijn!