7 Snelle recepten voor kinderen
7 snelle recepten voor kinderen die binnen 20 minuten op tafel staan! Ideaal in de drukke avondspits, na een lange dag werken of als je ’s avonds nog op pad moet, voor bijvoorbeeld de Avondvierdaagse. Op onze site vind je nog veel meer lekkere maaltijden voor kinderen.
Wat maken we?
Tagliatelle met crème fraîche , doperwten en hamblokjes
Flammkuchen Hawaii
Zalm-preipasta
Spaghetti carbonara
Zoete kipnuggets
Roze spaghetti
Chipolata-olijvenspiesjes
Tagliatelle met crème fraîche , doperwten en hamblokjes
RECEPT
300 g tagliatelle
250 g hamblokjes
150 g doperwten uit de vriezer
125 ml crème fraîche
peper en zout
1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwten de laatste 4 minuten mee. Giet af.
2. Doe de pasta en doperwten terug in de pan. Roer de crème fraîche door de pasta. Voeg de hamblokjes toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Flammkuchen Hawaii
RECEPT
1 vel flammkuchen-deeg of wrap (zie kader onderaan)
75 g crème fraîche
2 plakjes ham
50 g ananas in stukjes
40 g geraspte jonge of belegen kaas
1. Verwarm de oven voor op 270 graden. De heteluchtoven haalt deze temperatuur vaak niet, maar de stand voor de elektrische oven wel.
2. Besmeer het flammkuchen-deeg met de crème fraîche. Snijd de ham in kleine stukjes. Beleg de kuchen (of wrap) met de stukjes ananas, ham en de geraspte kaas.
3. Plaats 5 minuten in de gloeiendhete oven en klaar is je heerlijke flammkuchen!
Zalm-preipasta
RECEPT
2 preien
1 scheutje olijfolie
2 dl room
1 dl melk
1 visbouillontablet
200 g gerookte zalm
250 g pasta (in dit geval penne)
1. Snijd de preien in de lengte door en snijd er vervolgens halve ringen van. Gooi de harde groene stukken blad weg. Was de ringen in een vergiet.
2. Fruit de prei 1 minuut aan in de olijfolie, liefst in een steelpannetje of andere niet te grote pan met hoge rand. Voeg de room en het verkruimelde visbouillontablet toe. Laat op laag vuur zachtjes 10 minuten koken.
3. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de gerookte zalm in stukjes.
5. Voeg aan het einde van de kooktijd van de prei 1 dl melk toe. Pureer de saus vervolgens.
6. Giet de pasta af en voeg de saus toe. Roer tot slot de stukjes gerookte zalm door de pasta.
Spaghetti carbonara
RECEPT
300 g spaghetti
100 g diepvriesdoperwten
200 g spekjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
1 dl crème fraîche
peper en zout
1 Bak de spekjes uit.
2. Kook de pasta gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de doperwten toe.
3. Roer de eieren, crème fraîche en Parmezaanse kaas door elkaar.
4. Giet de pasta en doperwten af en doe meteen weer terug in de warme pan. Roer het eiermengsel direct erdoorheen. Door de warmte stollen de eieren direct. Laat de spekjes even uitdruppen op keukenpapier en voeg ze toe aan de pasta. Kruid naar smaak met peper en zout.
Zoete kipnuggets
RECEPT
350 g kipfilet
1 eiwit
2 el maizena
1 el koud water
4 el zonnebloemolie
2 el honing
peper en zout
1. Snijd de kip in plakjes van circa 1 cm dik. Bestrooi met peper, zout en een halve eetlepel maizena.
2. Maak een beslagje van 1,5 eetlepel maizena, 1 eiwit en 1 eetlepel koud water.
3. Verhit de olie in een wok of koekenpan met vrij hoge rand. Zodra je een stukje kipfilet erin legt, moet de olie goed gaan bruisen, anders is hij nog niet warm genoeg. Bak de plakjes kipfilet in 5 minuten per kant goudbruin.
4. Laat de kipfilet even uitlekken op keukenpapier. Doe de hete kipfilet terug in een schaal en verdeel twee eetlepels honing erover. Klaar zijn je sweet chicken nuggets! Lekker met gebakken aardappeltjes en een snelle groente als maïs.
Roze spaghetti
RECEPT
250 g spaghetti
1 voorgekookte biet
scheutje kokend water
peper en zout
1. Snijd de voorgekookte biet in kleine blokjes. Doe met een scheutje kokendheet water in een hoge mengbeker. Pureer met de staafmixer.
2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
3. Giet de spaghetti af en meng met ongeveer 3 eetlepels van het bietenmengsel voor de kleur van de foto; voor lichter roze gebruik je gewoon wat minder. Bestrooi eventueel met wat peper en zout. De roze spaghetti heeft geen erg uitgesproken smaak dus je kunt hem bij al je spaghettigerechten gebruiken.
[gap height=”0.1″]
Chipolata-olijvenspiesjes
RECEPT
5 chipolataworstjes
20 olijven (zwart of groen)
20 kerstomaatjes
olijfolie
peper
zout
10 spiezen (vooraf even in water leggen)
1. Snijd de worstjes ieder in 6 stukjes.
2. Rijg aan iedere prikker om en om stukjes worst, olijven en tomaatjes. Besprenkel daarna nog met wat olijfolie en strooi er peper en zout over.
3. Bak de spiesjes ongeveer 4 minuten per kant in de koekenpan of grill ze in de grillpan of op de barbecue. De worstjes moeten lekker knapperig zijn aan de buitenkant. Bak intussen wat aardappeltjes erbij en snijd nog wat komkommer en tomaat voor ernaast.