Zoete popcorn

Heerlijk, een bakje zoete popcorn! Een leuke traktatie maar natuurlijk ook gewoon een lekkere snack voor thuis voor de kinderen. Met dit recept makkelijk zelf gemaakt in een diepe pan met deksel!

Kooktijd

10 minuten

Voor

ca 4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Neem een diepe pan met deksel, bijvoorbeeld een oude wok. Giet de zonnebloemolie erin en laat op hoog vuur heet worden.
  2. Strooi de maïskorrels in de pan, met de suiker eroverheen. Doe de deksel erop en schud even.
  3. Zodra je de eerste *pop* hoort, zet je het vuur iets lager, naar middelhoog. Zet het deksel iets schuin op de pan, zodat de stoom kan ontsnappen. Schud geregeld.
  4. Stopt het *poppen* ? Zet het vuur uit en doe de (bloedhete!) popcorn over in een kom. Het is belangrijk om dit meteen te doen, anders kan de suiker alsnog verbranden. Als de popcorn iets is afgekoeld, roer je er nog even met je handen of een lepel doorheen om de popcorn los van elkaar te maken.

Traktatie?

Ga je de popcorn uitdelen? Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 4 bakjes popcorn. Als je het leuk vindt, kun je in de laatste stap van het recept nog discospikkels over de hete popcorn heen strooien. Even schudden, zodat de spikkels her en der blijven plakken.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij