Hapjes prikkers kerst en oud & nieuw

Met kerst en oud & nieuw maak je voor de kinderen deze leuke prikkers met hapjes! Volop variatie, voor ieder wat wils en gezond. Perfect toch? Leuk voor kinderen bij de borrel, als voorgerechtje of bij een buffet. In het recept vind je suggesties voor ingrediënten en hoe het te maken, maar geen hoeveelheden. Je kunt het geheel naar eigen inzicht en smaak maken, dat is juist het leuke!

Kooktijd

40 minuten

Voor

naar keuze

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Als eerste maak je de bladerdeegsterren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek uit bladerdeeg de vormpjes en leg op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi daarna met geraspte kaas of sesamzaad en eventueel wat zout. Bak in de oven af tot ze mooi bruin zijn en laat goed afkoelen. Leg op een afgedekt bord of in een luchtdichte doos tot gebruik.
  2. Steek de overige ingrediënten uit met leuke vormpjes. Snijd de andere ingrediënten op een handig formaat. Maak de spiesjes en leg klaar op een bord. Bewaar gekoeld tot gebruik.
  3. Maak in een bakblik/schaal de oase op maat en dek af met bijvoorbeeld pakpapier, of iets anders waar je makkelijk doorheen prikt met je prikkers.
  4. Maak spiesjes met de afgekoelde bladerdeegsterren.
  5. Steek de spiesjes op een afwisselende manier in je schaal met oase.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij